Hvordan gjøre store endringer på få kvadrat?

Kombinert stue, kjøkken og spisestue på liten plass

Made By Cohen

Mange bor på få kvadrat og er nødt til å være kreative når det kommer til praktiske løsninger. Det er ikke alltid like lett å tenke stort på små flater, uansett hvor mange kvadrat du bor på. Med en gang man frigjør plass eller får et ekstra rom i en leilighet, øker også verdien på boligen.

Stue og kjøkken ettroms leilighet

Anders Bergstedt Entrance Mäkleri

Er du på boligjakt er det lurt å se muligheter istedenfor begrensninger. Ofte i mindre leiligheter er kjøkken og stue i hvert sitt rom, og eneste plass til sengen er i stuen. Vannrørene fra badet eller kjøkkenet ligger ofte vegg i vegg med stuen, som kan gjøre det mulig å flytte kjøkkenet til stuen uten alt for mye jobb. I noen tilfeller vil du få et eget rom med vindu til soverom, eller i det minste en skikkelig sovealkove der kjøkkenet lå, som vil øke verdien på boligen.

Lite garderoberom

Shannon Mc Grath for Robson Rak og Made By Cohen

Har du en bod du har fylt med ting du ikke har plass til andre steder i leiligheten, kan det være på tide med en opprydning. Det å sette opp et hyllesystem, gjør at du får bedre oversikt. Ligger boden inne i leiligheten kan dette bli et lite garderoberom.

Garderoberom inngang bad

Wrightson Stewart

Mange små leiligheter har det man nå vil se på som merkelig planløsning. Badet gir store føringer for hvilke løsninger som er aktuelle for leiligheten. Er entreen stor kan man bruke denne til annet enn knagger og skohyller. Hva med et garderoberom på vei inn til badet?

Høyskap på badet

Made By Cohen

Selv om de fleste har små bad, er det også tilfeller der badet er veldig stort i forhold til de andre rommene i leiligheten. Trenger ikke badet en oppussing, kan man likevel gjøre store endringer på badet. Et skreddersydd skap inne på badet gjør en stor forskjell når sengetøy, støvsuger og vaskemidler skal lagres. Har baderommet vaskemaskin kan skapet bygges rundt denne.

 

Hva er dine beste tips?

Legg inn en kommentar