Fyll tomrommene i interiøret med grønne planter

Planter på vegghylle

Annette O’Brien og Hunt and Bow for Ivy Muse

Våren er på vei og da er det ekstra fint å kunne tyvstarte inne med friske planter. Grønne vekster frisker opp et hvert rom, og er med på å skape liv og energi.

Små planter i interiøret har vært en stor trend en stund nå, men også større vekster er å se flere steder. Vi liker hvordan planter er med på å binde interiøret sammen, og fylle ut tomrommene mellom møbler og dekor. Selv om vi har skrevet om grønne planter flere ganger tidligere, vil vi i dag gi deg enda mer inspirasjon til å ta i bruk både store og små planter i innendørs.

Grønne planter mot innsyn på soverommet

Jonas Berg og Grey Deco for Stadshem

Store grønne vekster passer også i vinduskarmen, spesielt i et vindu med innsyn. Planten vil være et dekorelement i tillegg til å skjerme for innsyn. Du må gjerne ha flere høye planter i samme vindu.

Fyll tomrom i interiøret

Pia Ulin for Kinfolk

Har du et hjørne som ikke blir brukt til noe spesielt, kan en frodig grønn plante passe godt inn. Har man også et møbel som står veldig alene, kan en plante være med på å fremheve møbelet, og få det til å passe bedre inn.

Grønne planter under trappen

Vintage & Co

Rommet under trappen blir ofte stående ubrukt. Ved å plassere flere grønne planter i gruppe under trappen blir også dette en hyggelig del av boligen. Det er også lettere å huske å vanne plantene når flere er samlet.

Amapel i taket på soverommmet

Annette O’Brien og Hunt and Bow for Cultiver

Det er kanskje et litt unormalt sted å ha en hengeplante, men hvor fint var det ikke med en plante over sengen? En hengeplante i et hjørne tar stor visuell plass, og gjør at man ikke trenger å fylle veggene med kunst og annen dekor når man ønsker en enklere stil.

 

 

Hvilken plante er din favoritt?

Legg inn en kommentar