Fyldige former

Hay sofa

via Schöener Wohnen

De fleste har nok hørt uttrykket: Jo mer å ta i, jo mer det er å være glad i. Dette uttrykket gjelder for de nye møblene som kommer, for vi ser at det kommer mer og mer fyldige former på møblene som kommer. Spesielt hos de unge, danske møbelprodusentene kan man se en tendens til at møblene har  tydelige og litt uvanlige former, enn i minimalismen de er kjent for. Disse møblene er det man kaller minimalistisk maksimalisme, med fyldige former, samtidig som linjene er rette og tekstilene ensfargede og matte.

Vi kan se dette i sammenheng med verden vi lever i, og som vi skrev om på mandag, står disse møblene for mer omsorg og trygghet, enn minimalistiske møbler. Kanskje vi liker dette ekstra godt siden vi går inn i en kald årstid, med møblene gir en hyggeeffekt som vi elsker. Det er tiden for gode hyggestunder inne med noe varmt i koppen og hvem vil vel ikke hoppe i gode, myke og fyldige møbler?

Decotique mørkeblå sofa

via Trendenser

I kategorien fyldige møbler ser vi flest sofaer, blant annet denne sofaen fra svenske Decotique er laget med ekstra store sitteputer, og store løse ryggputer.

Fritz Hansen Ro lenestoler

via Fritz Hansen

Ro fra Fritz Hansen er en nytolkning av Arne Jacobsens Egget fra 1958 og kommer i stor og liten versjon.

Muuto gul sofa

via Muuto

Normann Copenhagen Block bord

via Normann Copenhagen

Også andre møblene får mer tydelige former. Dette bordet fra Normann Copenhagen har lange, runde ben som gjør bordet mer ”hyggelig”.

 

Hva synes du om overdrevne former på møbler?

Legg inn en kommentar