Frittstående peis

Home Adore

Selv om sommeren så vidt er over, og det forhåpentligvis er flere solskinnsdager i vente før høsten virkelig setter inn, er det ikke dumt å begynne å planlegge for de kalde månedene vi har foran oss. Mørke, kalde og regntunge dager tilbringes aller helst inne foran peisen med noe varmt i koppen og noe å lese på. De nye peisene på markedet er virkelig noe helt annet enn en peis fra 80-tallet når det kommer til varmeeffektivitet, og mange velger derfor å bytte ut sin gamle peis.

Drømmen for mange er nok en innebygget peis, men det finnes flere alternativer som er verdt å sjekke ut. Den frittstående peisen kan være alt fra en kakkelovn til en vedovn, og her kan man få både moderne og tradisjonelt design med samme energieffektivitet. Det som skiller de frittstående peisene fra de innebygde variantene er at de tar mer visuell plass. Dette kan kanskje virke negativt, men i flere tilfeller er det akkurat det man vil at en peis skal gjøre. Kanskje har man pipeløpet midt på en lang vegg, og ikke ønsker å forstyrre gjennomsynet i rommet som på bildet over, eller kanskje man bare ønsker et enklere uttrykk.

Blooc

Denne tradisjonelle vedovnen glir rett inn i det moderne interiøret. Små utskjæringer og detaljer gjør at denne peisen blir et smykke i rommet.

Filippa Tredal for Rue Magazine

Kakkelovnen er fortsatt forbeholdt gamle hus og leiligheter med høyt under taket. Hvis man gjerne vil se flammen, finnes det modeller med åpen flamme. Men en kakkelovnen er så pen i seg selv at det ikke er nødvendig.

Sara Medina Lind og Marie Ramse

Den enkle vedovnen er populær i norske hjem. Den tar liten plass i rommet, og det enkle designet passer perfekt til den skandinaviske stilen.  Her finnes det også modeller med tre glass, så man kan se flammen fra flere vinkler.

 

Hvordan peis drømmer du om?

Legg inn en kommentar