Frisk opp inne med hengeplanter i ampler

Holmegaard

Etter en god sommerferie er det mange som kommer hjem til visne inneplanter, og et hus som trenger en liten oppfriskning. Vi er vant med at man skal friske opp på våren, og gjøre det lunt og koselig på høsten, men sånn rett etter sommerferien er det heller ikke så dumt med en liten oppfriskning. Vårdekor og tekstiler holder fortsatt stand noen måneder til, men med noen nye grønne planter får du den friske sensommerfølelsen inn i huset på null tid.

Ampler har lenge vært tilgjengelig i butikkene, men det har ikke helt tatt av i norske hjem enda. Det kan være skummelt å skulle lage hull i taket eller i veggen for å henge opp en plante. Men har man en ampel i taket eller på veggen, løfter blikket seg når man kommer inn i rommet, som gir en luftig følelse til resten av interiøret.

Ragnar Ómarsson for Livet Hemma

De små amplene er nok det som passer best for de fleste. De kan henges i gruppe i et tomt hjørne, langs en vegg eller over et møbel som står lengre ut i rommet.

Three Birds Renovations

Henger man opp en ampel alene i et nokså tomt rom, kan det føles litt tilfeldig og uryddig. Med en mindre ampel et annet sted i rommet, blir uttrykket straks mer gjennomtenkt.

Ellos

Grønne planter er luftrensere, og er derfor et perfekt innslag på soverommet. Hva med en ampel over nattbordet?

Anders Bergstedt for Entrance  

Grønne planter er fine i vinduskarmer der du føler det er litt for mye innsyn. Heng opp en ampel i vinduet, og sett en grønn plante i vinduskarmen. Resten av vinduskarmen kan styles med litt annet dekor.

Urban Jungle via Bungalow5

Har du ikke plass til grønne planter på baderomsgulvet eller ved vasken, kan ampler være en fin løsning. Har du fliser, er det best å henge de i taket.

 

Har du ampler i ditt hjem?

Legg inn en kommentar