Fotokunst

Hunting for George

Den minimalistiske tiden med tomme vegger helt uten kunst, er forbi. Noen har valgt å ta frem gamle malerier og annen kunst, men i de mest moderne hjemmene er det fotokunst som gjelder. Alle typer fotokunst er populært nå. Motivene kan være alt fra arkitektur til natur. Noen velger å henge ett enkelt bilde på en vegg, mens andre lager en bildevegg med flere typer kunst. Fotokunsten strammer opp stilen i rommet, samtidig som man får fylt veggene med kunst igjen, som igjen gjør rommet mer personlig. Husk bare at man ikke trenger å ha kunst på alle veggene i hjemmet. Det er fint å ha noen steder der man kan hvile blikket, og ikke ha for mange inntrykk i ett rom.

@sarah_cocolapine

Fotokunst kan være veldig stemningsskapende. For å fremheve kunsten er det viktig å ta opp fargene andre steder i rommet. Den sorte lampen på bildet over er med på å fremheve dybden i fotokunsten.

Jeffrey Alan Marks Design

Kunst blir ofte brukt for å balansere innredningen i rommet og skape høyde i møbleringen. Et fargerikt bilde i en fargerik innredning balanserer også fargene i rommet, og skaper på den måten harmoni.

Donna Dotan for Workshop APD

Klassiske interiører kan dra nytte av moderne kunst, da det gir en fin kontrast til den elegante innredningen. For å få kunsten og møbleringen til å snakke sammen, er det brukt motiver og farger som kler rommet.

Andrea Papini for Elle Decoration SE

Har man mange gamle kunstverk i forskjellige rammer, kan fotokunsten være med på å rydde opp i uttrykket. En bildevegg med kun fotokunst kan på sin side virke rotete, men også her finnes det råd. Velg bilder i samme format, og gjerne samme bildeserie. Bruk like rammer og plasser dem på rekke og rad, så det blir helt symmetrisk. Da får du en moderne variant av bildeveggen.

 

Har du fotokunst i ditt hjem?

Legg inn en kommentar