En forsiktig innføring av farger

Farger soverom

Jeran McConnel for Design Sponge

Farger har kommer for fullt inn i de norske hjem. Selv om mange har fått øynene åpne for farger, merker vi at det fortsatt er noen som synes det er vanskelig å få  til. Farger kan virke skremmende, og det er ikke rart, da vi i mange år har levd med få farger. Spesielt vanskelig er det kanskje for den yngre generasjonen som har vokst opp med kun hvite vegger. Da kan det være lurt å ha en gradvis prosess der man tar inn litt og litt farger.

Rikkes Room soverom turkist sengeteppe

Rikkes Room

Start med lyse nyanser på enten et bilde eller et fotografi på veggen. Jobb deg videre med noen av fargene fra bildet som du tar igjen på puter og andre tekstiler. Å få litt farge på veggene hjelper mye på romfølelsen. Er du ikke klar for å male en mørk farge, kan du gå for en nøytral tone på veggene.

Lys grønt kontor

Hübsch

Er du ekstra vågal, kan du male et lite møbel i en farge. Fargene du nå har tatt inn i rommet blir en fin fargepalett . Disse fargene kan du bruke videre når du kjøper inn nye interiørelementer.

Lyst blågrønt soverom

Sandra Aslaksen for Bo Bedre

Er du nå fornøyd med fargepaletten, og ønsker å ta i bruk mer farger i flere rom, tar du utgangspunktet i det rommet du startet med. Enten det er stuen eller gjesterommet, tar du med deg én eller flere av fargene som kan bli hovedfargen i det neste rommet. Ved å gjøre det på denne måten, får du en rød tråd gjennom hele hjemmet, og fargene vil harmonere fint.

 

Hvilke farger er det i ditt hjem?

Legg inn en kommentar