Forberedelse før salg av bolig

Style stue før boligsalg

Ved salg av bolig er det viktig å gjøre et godt forarbeid før fotografering og visning, for at boligen skal skape interesse hos den potensielle boligkjøperen. Vi vet at det er i boligannonsen man først får interessen, og det er nettopp derfor det er viktig med gode bilder i annonsen, slik at kjøperne kommer på visning.

Er du en av de som skal selge boligen, vet du sikkert at man skal rydde bort mest mulig rot. Men det er også andre ting man kanskje ikke har tenkt over, som gjør boligen interessant.

Vi gir deg derfor noen enkle tips du kan bruke for å skape et godt førsteinntrykk når du skal selge bolig.

 

Stuen

Sofa i Coglaclær

I stuen er det viktig å få frem størrelsen på rommet. Unngå alt for mye småmøbler og ting i vinduskarmer og lignende. Fjernkontroller ryddes bort. Puff putene i sofaen. Fjern personlige fotografier, både i stuen og ellers i boligen. Er det peis i boligen bør denne gjøres klar til fyring, da dette skaper stemning ellers er stearinlys noe som absolutt bør brukes under fotograferingen og på visningen.

 

Kjøkkenet

Salg av bolig style kjøkkenet

På kjøkkenet er det viktig å rydde bort alle forstyrrende elementer som oppvaskkost, oppvaskmiddel og lapper på kjøleskap, og lignende. Både kjøkkenbenken og toppen av  overskap ryddes. Benken kan gjerne dekoreres med olivenolje, skjærebrett og lignende i små grupper, men pass på at det ikke blir sprett ut over hele benken.

 

Soverommet

Klesstativ på soverommet

På soverommet vil man møte en ren og oppredd seng. Bruk farger som er gjennomgående i hele boligen på sengeteppe og puter. Klær og andre gjenstander ryddes bort, og nattbordet dekoreres med en lampe, klokke og blomst. De populære klesstativene blir mye brukt av stylister, men pass på at fargene på klærne stemmer overens med fargene i resten av boligen.

 

Badet

Salg av bolig style baderom

Badet skal som alle andre rom fremstå ryddig, og her blir alt av tannbørster, sjampo og kosmetikk ryddet bort. Dekorer gjerne med håndklær i fine, friste farger og gjerne levende lys og blomster.

 

Uteplassen

Salg av bolig style balkong

Uansett om det er vinter eller sommer er det også viktig å tenke på hvordan uteplassen ser ut.  Er vinter, er det viktig å måke snø, også på balkongen. Alt av gjenstander rundt husveggen tas bort, og er det sommer skal plenen være nyklipt. Er det sesong for det, kan det være lurt å sette ut hagemøbler. Er det oppholdsvær kan balkongen møbleres uansett sesong.

 

Alle bilder: Alvhem

 

Har du solgt bolig før? Hva gjorde du av forberedelser?

Legg inn en kommentar