Hvordan finne riktig pendellampe til sofagruppen

Lampe over sofaen sølv

Annaleena via A Merry Mishap

Mange syns nok at stua er det vanskeligste rommet å belyse. Rommet er ofte stort, og behovet for belysning varierer i løpet av dagen. Da er det viktig å bruke flere forskjellige typer lamper. Bordlamper, gulvlamper, vegglamper, og, som vi skriver om i dag, pendellamper.

En fin pendellampe over sofaen kan være med på å samle møblene i en gruppe. Men det er nok mange som velger bort pendellampen fordi den ikke gir så mye lys. Husker man å bruke flere forskjellige lamper i rommet, er det lettere å lykkes med pendellampen. Da kan de andre lampene stå for leselys og arbeidslys, og pendelen blir stående som den viktigste kilden til stemningsbelysning i stua.

Stue belysning, hvit lampe

Sara Medina Lind og Marie Ramse for JM Sverige

Ton-i-ton interiør er veldig populært nå. Da er det form, og tekstur som står i fokus. En lampe med en uvanlig form og overflate gir dybde til interiøret. Har du gått for en stor og myk sofa, vil en stor lampe balansere uttrykket, og ta litt av oppmerksomheten bort fra sofaen.

Taklampe i stua

Hannas Inspo

Den minimalistiske stilen kan man skape ved å velge en liten pendel over sofabordet. Selv en liten lampe kan skape et godt blikkfang, særlig med en fin, stofftrukket ledning.

Lampe i farget glass, fargerik stue

Eske Interiør

Er stilen i rommet fargerik, kan dette understrekes med en lampe i farget glass. Rosafargen er brukt i alle områder i sofagruppen, det samme er de andre fargene. Det gir en fin helhet.

 

Lampe over sofagruppa

Margrethe Myhrer Rue Magazine

Det er også fint å blande hvitt inn i den fargerike stilen. Lampen trenger ikke alltid stå fokus, og med en lett papirlampe gir man luft til rommet.

 

Har du en pendellampe over sofagruppen din?

Legg inn en kommentar