Fem favoritter fra Jotuns nye fargekart

Som vi nevnte i dette innlegget, kommer Jotun med nytt fargekart på denne tiden hvert år. Årets fargekart ble sluppet for noen uker siden, og nå som butikkene har fått de inn, er det på tide at vi skriver litt om det.

La oss starte med det praktiske: Årets fargekart består som vanlig av tre fargekolleksjoner, det nye av året er at disse kolleksjonene er helt forskjellige, og da mener vi helt. Før har det vært en viss skandinavisk stil over det hele, men i år lanseres samme fargekart globalt, og det er da naturlig at man får et mer internasjonalt uttrykk over det hele. De tre kolleksjonene er Nordic Living, Urban Living, og Continental Living. Vi tar for oss Nordic Living i første omgang – her er våre fem favoritter.

 

Cashmere

Jotun Cashmere varm farge på veggene

Cashmere var en del av fjorårets fargekart. Vi så den som en fin kontrastfarge til alle de vakre blåfargene Kveldshimmel, Byge og Deco Blue, men i år får Cashmere skinne alene som en ordentlig hovedfarge. Hvem hadde trodd den skulle være så fint til sort- hvitt interiør? Med mørkt treverk som på bildet over, får du en fin og harmonisk fargepalett.

 

Band Stone

Jotun Band Stone brungrå vegg

Band Stone er på flere måter en veldig unorsk veggfarge. Men vi ser at mange gjerne vil ha varmere interiør enn man har vært vant til de seneste årene. En gråaktig bruntone som Band Stone gir varmen man ønsker, uten at den krasjer med den skandinaviske stilen.

 

St. Pauls blue

Jotun St. Pauls Blue blågrønne vegger

Linblå og St. Pauls Blue er fargekartets blågrønne nyanser. For selv om forrige fargekart hadde en helt blå kolleksjon, blir det ikke mer blått enn blågrønt i dette fargekartet. Både Linblå og St. Pauls Blue er favoritter hos oss, men siden vi har lagt vår elsk på de dype veggfargene, gikk St. Pauls Blue av med seieren.

 

Minty Breeze

Jotun Minty Breeze grønne vegger bad

Minty breeze – en av våre absolutte favoritter fra Jotun gjennom tidene. En varm grønntone som det skal vise seg at passer til alt. Den er fin til kalde farger som blått, varme naturtoner som terrakotta, og både lyst og mørkt treverk.

 

Washed Linen

Jotun Washed Linen kalkmaling spisestue

Washed Linen er fargen for de som fortsatt ikke er helt klare for farger. Et safe valg for de fleste. Det som er spennende med Washed Linen er at den også kan blandes i Jotun Lady Minerals, som gir den fantastiske effekten du kan se på bildet. Vi liker spesielt godt kombinasjonen du ser på bildet med lyst treverk, puddertoner og en liten dæsj blågrønn. En palett som virkelig får en til å senke skuldrene.

 

Alle bilder: Siren Lauvdal for Jotun

 

Hvilken farge er din favoritt?

Legg inn en kommentar