Fargesetting og innredning av barnerommet

baby-nursery-girl-20150325111454~q75,dx1920y-u1r1g0

Via Inside out

Barn er ofte veldig glad i farger, men når man skal pusse opp barnerommet bør ikke barnet få helt frie tøyler til valg av farge på soverommet. Grunnen til dette er at for sterke farger kan gjøre barnet ukonsentrert og vanskelig å roe seg ned. Likevel er det viktig at barn omgir seg med forskjellige farger i flere nyanser.

Til veggfargen på soverommet anbefales det å heller gå for en roligere fargesetting. Der barnet ikke oppholder seg like mye, kan man heller gå for sterkere farger. Mal for all del ikke barnerommet rødt, det er en farge med veldig mye energi, som man absolutt ikke bør sove i. Mange sliter også med å sove i gule og oransje rom av samme grunn. Grønt, blått, blålige lillatoner og rosa passer fint på soverom.

La barna være med ved oppussingen og innredningen av deres rom. Barnerommet trenger ikke være i samme stil eller i samme fargeskala som resten av boligen. Det er viktig å tenke på barnet som skal oppholde seg i rommet.

Appartement_lyonnais_trendy_11

Via E-mag deco

Ved valg av møbler burde man gå for møbler som man lett kan flytte på. Innred barnerommet etter barnets ønsker, og plasser gjerne noen av møblene litt ut i rommet. Alle veggene trenger ikke fylles med møbler selv om barnet skal ha plass til lek.
Har man valgt en rolig farge på veggen, vil man få innspill av sterkere nyanser ved å ta inn barnas leker og tegninger.

Une-cabane-lit-pour-la-chambre-d-enfant

Via Elle

Bygg inn sengen for å skape et tydelig skille mellom sove- og lekesoner. Da er det også mulig å ta i bruk sterkere farger i rommet.

da582257195affd62772383c160cb96f

Via Lady Inspirasjonsblogg

Legg inn en kommentar