Fargesetting av hjemmet

andtradition spisestue rosa lilla

via April and May

Når man skal velge farger til hjemmet, er en god regel å innrede i en fargeskala som det er mulig å bygge videre på over tid. Fargene du går for skal også gi deg en god følelse og den stemningen du ønsker.  Alle rommene skal flyte i farger som passer sammen. Bruk samme palett i alle rom, men bytt på hvilke farger som er hovedfarger, aksentfarger og kontrastfarger i de forskjellige rommene.

Mørkeblå stue gul stol

via Red Edition

Det å ta i bruk mer farger i hjemmet skaper ikke bare en god følelse eller stemning, men farger gjør også noe med oss psykisk. Når du skal gå for farger i hjemmet, velg å bland flere objekter som har lignende nyanser for å skape et spennende inntrykk.  Det er også viktig å tenke på rommets funksjon når man skal velge farger. Skal rommet bli brukt som et aktivitetsrom eller er det et rom du skal oppholde deg i lenge.  Varme farger er fint for aktivitet og kalde farger er fine for avslapningsrom.

Blå stue

via The Design Files

For å få en god fargesetting i ditt hjem er det viktig og huske på at det er du som skal bo der, ikke naboen eller trendeksperter. La fargevalgene bli en hyggelig aktivitet, og husk at alle malte flater lett kan males om igjen, om det ikke blir som du ønsket.

 

Bruker du farger i ditt hjem?

Legg inn en kommentar