Et hjem fylt med kunst

 

Moderne kunst stue

Felix Forest for Vogue Living

I de fleste hjem vi besøker er det kunst på veggene. Noen liker å fylle opp alle vegger med kunst, mens andre henger litt her og litt der. De aller fleste har ett til to bilder på hver vegg i rommet. Dette gjør ofte at det blir for mye å se på, blikket får ikke festet seg noe sted, og rommet virker rotete. Kunst er gjerne de mest personlige og mest verdifulle gjenstandene man har i hjemmet sitt, og man vil at kunsten skal være et blikkfang i rommet. I dag vil vi fokusere på hvordan man kan innrede med kunst, for at kunsten skal komplimentere interiøret. Vi lærer deg hva du bør, og hva du ikke bør gjøre når du innreder med kunst.

Første regel er å velg én eller to vegger i rommet der det skal være kunst. Enten velger man ut sitt favorittverk, eller så setter man sammen flere bilder til en bildevegg.

 

Retrostil stue

Fusion D

Kunsten kan enten være en kontrast til interiøret eller gli mer inn. Se på formspråket i bilde for å avgjøre om det står i stil til interiøret eller er det stikk motsatte. Er stilen på bildet en annen en i rommet, er det viktig å ta opp fargene fra bildet i interiøret ellers. Er stilen på bildet den samme som i rommet er det bare kult om fargene er annerledes.

Kunst over spisebordet

Lisa Petrole

Har man et stort bilde man vil plassere i et rom, blir resultatet best om det henger sentrert i forhold til møblene, og at det henger på en av de veggene man ser først når man kommer inn i rommet.

Kontor bildevegger

Belén Imaz for Architectural Digest

 

For de kunstinteresserte er det ikke alltid nok med én bildevegg. I et mindre rom vil det da være spennende å bruke flere vegger til å henge bildene på. To vegger der bildene er satt opp i skikkelig system, gir en kul effekt uten å virke rotete. Les mer om hvordan du setter sammen en bildevegg her.

Barnetegning innrammet

Jonas Ingerstedt for Kinfolk

 

Ikke glem barnerommet. Barnetegninger er en fin kilde til et fargerikt interiør. Med en fin ramme kan selv de enkleste tegninger se ut som kunstverk.

 

Hvor mye kunst har du i ditt hjem?

Legg inn en kommentar