Enkle sengegavler

Sengegavl list på veggen

via Karin Foberg

Som dere vet er vi veldig glad i sengegavler. En sengegavl er ikke bare en fin ryggstøtte når man skal lese på sengen, den rammer også inn sengen med puter og sengetøy så alt ser ryddig ut. Det finnes så mange forskjellige typer sengegavler man kan lage, og i dag har vi lyst til å vise frem noen enkle sengegavler med det lille ekstra.

På bildet over ser man en sengegavl som verken er myk eller høy, men som likevel gjør jobben med å ramme inn sengen og nattbordene. Her er det satt opp en list langs hele veggen, så er listen og veggen ned til gulvet malt i en mørkere farge enn veggen. Dette må være den enkleste, og en av de fineste sengegavlene vi har sett.

Sengegavl skinnremmer

via Julies Kreahule

En myk sengegavl som passer perfekt inn i skandinaviske hjem med retropreg. En lang pute festet til veggen med skinnstropper.

Sengegavl i lin

Felix Forest via Vogue

Krøllete lin er løsningen når man ikke vil ha en seng som skal se perfekt oppredd ut til enhver tid. Sy et trekk med en liten kant rundt, og tre det på en sengegavl.

Mørkegrå sengegavl knyting

via Styldecor

Denne sengegavlen gir assosiasjoner til putetrekk med knyting i enden. En fin liten detalj, og selvfølgelig litt ekstra arbeid.

Quiltet sengegavl

via CM Studio

For å få litt tekstur på en enkel sengegavl kan man kjøpe quiltet stoff eller et sengeteppe, og bruke det som stoff til sengegavlen.

 

Har du sengegavl ved sengen?

2 thoughts on “Enkle sengegavler

Legg inn en kommentar