En hyggelig studenthybel

Jonas Berg og Emma Hos

Det å innrede en studenthybel kan være utfordrende. Det mange behov som skal dekkes, og det kan virke umulig å skape et hjem på så liten plass. Lager man en plan for innredningen på forhånd, kan man både få plass til de gode funksjonene, og dekoren som setter et personlig preg på interiøret.

Start med å finne ut hvilke behov som må dekkes, og hva det er plass til i rommet. En seng må alle ha, mens resten varierer fra person til person. Noen ønsker en god arbeidsplass, mens andre er mer opptatte av en hyggelig sittegruppe, eller et stort klesskap. Uansett hva behovene er, vil man nok innse at ikke alle ønsker kan bli oppfylt når man har begrenset med plass.

For å skape et personlig interiør, og et hjem, er det viktig å tenke på stylingen. Gardiner er mer hyggelig enn rullegardiner, og når sengen står i stuen er det spesielt viktig med pent sengetøy og et fint sengeteppe. Har du en sofagruppe, gir pynteputer variasjon og farge til interiøret. Og ikke glem veggene – man kan fint henge opp plakater med pen tape, hvis det ikke er lov til å lage hull i veggene.

Anna Malmberg for Livet Hemma

Modulsofaer er perfekt for små hybler. Da kan man velge en sofa som er akkurat så liten eller stor som man ønsker. Et gulvteppe under sofaen markerer sonen, som er viktig i et rom der mange funksjoner skal dekkes.

IKEA

Skrivebordet og kommoden på motsatt side gjør at sovesonen føles mer som et eget rom. Legg også merke til hvordan det er brukt farger for å dele opp sonene. Sovesonen er holdt i utelukkende lyse farger, mens kontordelen er mørk.

Entrance via Planete Deco

Studenthybler har ofte hvite vegger, men det betyr ikke at resten av interiøret trenger å være lyst. Til hvite vegger bør man likevel ikke velge helt sorte møbler. Gå for en mørk grå i forskjellige nyanser, og ha kun noen få elementer i sort, for å skape en kontrastfylt og stemningsfull stil.

 

Hvordan innredet du din studenthybel?

Legg inn en kommentar