En gjennomført fargepalett

Blå vegger fargepalett

Andrea Papini for Elle Decoration

Mange synes det kan være vanskelig å skape en helhet i boligen, ofte fordi man i hjemmet har ulike stiler på møblene. Mange har arvet møbler, eller at man har kjøpt møbler i ulike stiler opp gjennom årene. Med en miks av møbler fra ulike epoker skaper man en personlig interiørstil. For at ikke uttrykket skal virke rotete, er det viktig å lage en gjennomført fargepalett for hele boligen. Med en gjennomført fargepalett kan man få møbler fra ulike stiler og epoker til å harmonere med hverandre.

Varme farger stue

 

Holly Marder for vtwonen

For å skape en gjennomført fargepalett i hjemmet, er det viktig å gjøre et godt forarbeid. Moodboards eller kollasjer er gode verktøy, både for å finne rett farge og rett stemning i boligen. Slike kollasjer bruker vi til et hvert prosjekt for å være sikker på at stilen og stemningen blir riktig.

Teglstein stue

Zecc

Den riktige fargepaletten finner man vet å gå etter farger man er glad i, eller farger fra et møbel eller kunst man har fra før. Bruk denne fargen videre i ulike nyanser i boligen, og suppler med aksentfarger og kontrastfarger. En palett med farger som passer sammen kan brukes på forskjellig måte i alle rom, men samtidig gi en god helhet i boligen.

Moderne sort hvitt interiør

Tom Blanchford for Figr.

Fargepaletten må også ta hensyn til treverket i boligen.

Friske farger interiør

Archer Interiors

Synes du det er vanskelig og skape en gjennomført fargepalett, er det bare å ta kontakt med oss her.

 

Hvilke farger har du i ditt hjem?

Legg inn en kommentar