En dekorativ skjenk

Swood Editions

På samme måte som det finnes pyntegjenstander finnes det også pyntemøbler. De objektene som i tillegg til å ha en funksjon som møbel, er av de virkelig vakre møblene vi har i husene våres. Den dekorative skjenken har vært litt glemt en liten stund, men nå er den tilbake i alle former og fasonger.

Selv om skjenken er et oppbevaringsmøbel, er det ikke et møbel for de med liten plass. Er du heldig og ha god plass i spisestuen blir skjenken en fin bakgrunn for spisestuemøblementet. Ikke minst er skjenken den perfekte plassen for stilleben men en samling av favorittgjenstandene dine.

Blooc via Coco Lapine Design

Moderne stil får du ved å velge en skjenk med rette linjer som er godt løftet fra bakken med slanke ben.

Rebecca Centrén

IKEAs Ivarskap blir ofte brukt som skjenk. En rekke med vegghengte skap gir mulighet til å velge hvor høyt over spisestuen du vil ha skjenken. Er den vegghengte skjenken i enden av rommet, er det fint å få løftet den litt over stolene, så du kan se dekoren oppå skjenken.

Anson Smart for Inside Out

Skjenker i retrostil var mye av årsaken til at den dekorative skjenken kom tilbake i trendbildet, og de er fortsatt like aktuelle i dag. Ønsker du deg et møbel som ikke så mange andre har, er loppemarkeder og bruktbutikker stedet å lete.

Thom Fougere

Har du god plass på sommerhytta, er skjenken et spesielt godt valg. Lave møbler på hytta gir en lett og luftig atmosfære, der skuldrene kan senkes. Mange foretrekker en enkel stil på hytta, så dekoren på skjenken bør gjenspeile det.

Belathée for Domino

Skjenken kan også brukes i flere rom. Plasserer du skjenken ved sofaen får du et fint sidebord til kaffekoppen.

 

Har du en skjenk i ditt hjem?

Legg inn en kommentar