Din julestil

Julepyntet hus grått

via Bo Bedre

De fleste har en formening om hvordan det skal pyntes til jul, om det skal være nisser, engler, granbar eller snøkrystaller. Du har kanskje tatt deg selv i å kjøpe inn masse moderne julepynt og kommet hjem og sett at den krasjer helt med din arvede tradisjonelle julepynt? Det kan være greit å velge en stil og kjøre den helt ut. Det trenger ikke bety at det skal se striglet og upersonlig ut, men at julepynten skaper en behagelig ramme for julefeiringen. Når du skal se etter ting i samme stil, er det viktig å se etter ting som har samme uttrykk og er i farger som passer sammen.

Adventsstake sort og gull

via Idyll og Him

Borddekking sort, gull, eucalyptus

via Sarah Sherman Samuel

Sorte elementer skaper en spennende kontrast om man har mye hvitt i interiøret. Legg til gull eller messing på detaljer, og få et mer elegant uttrykk som passer et moderne pyntet julehjem. Legg gjerne til noen naturelementer som eukalyptus og andre grålige planter for å få et lunere uttrykk.

IKEA tradisjonell rød jul

via IKEA

Den tradisjonelle julepynten er viktig for mange. Det skal lukte epler og kanel og pepperkaker. Den tradisjonelle juledekoreringen får du enkelt ved å bruke rødt, grønt og hvitt med grått og tre på detaljer. Tovet ull, strikkede nisser, og hjemmelaget pynt hører med.

Grønn jul

via Bonytt

Tine K julehjem

via Bonytt

En moderne tolkning av julens farger og materialer får du ved å blande inn tre, lin og brente fargetoner. Bruk grønn som hovedfarge og bytt ut det røde med dypere fargetoner som brent oransje og lilla. Det å kombinere mer moderne julepynt og med tradisjonell julepynt gir en herlig stemning, med gode minner og dufter i hjemmet.

 

Hvilken julestil foretrekker du?

Posted in: Jul

Legg inn en kommentar