Den sosiale spiseplassen

Planter romdeler

Tim Bjørn Wahlfried for Bo Bedre

Spisebordet blir stadig viktigere. Det er her vi smaker, prater og deler både mat og opplevelser med familie og venner.

Tidligere var det å fjerne vegger mellom kjøkken, spisestue og stue noe alle gjorde, for å skape et stort allrom. Vi ser nå at flere går bort i fra det store allrommet, og ønsker igjen å ha spiseplassen mer adskilt. Årsaken til at trenden har snudd, er nok fordi det i et stort allrom, er vanskelig å skape en hyggelig og intim atmosfære rund spisebordet. Det er viktigere nå enn før at man har en sosial spiseplass der man kan sitte hele kvelden. Stolene skal være myke og komfortable så man ikke har behov for å sette seg i sofaen etter desserten.

Har man allerede revet veggen mellom stuen og spisestuen, er det flere måter å markere de ulike sonene, for å gjøre spisesonen til en hyggelig sone der man kan sitte hele kvelden. Vi gir deg inspirasjon til hvordan.

Vinskap romdeler

Ivanka Kowalski

Å skille stuen og spisestuen med en vegg er fint, men for å få den samme luftigheten og lyset man får i et stort allrom, er det lurt å bruke mer åpne romdelere. Et vinskap mellom stue og spisestue tar seg godt ut.

Peis mellom stue og spisestue

Arkitekt Fossland

Det finnes knapt bedre løsninger enn å skille stue og spisestue med en peis. Da får man ikke bare den luftigheten man ønsker, man får også peis i både stuen og spisestuen.

Glassvegg romdeler

Norm Architects

Med en glassvegg kan man velge om man vil skille helt av med frostet glass, eller bare skille for lyden med klart glass. Begge løsningene lar lyset strømme gjennom, og med en glassvegg får man likevel den intime atmosfæren man ønsker.

 

Synes du spiseplassen skal være i et større allrom eller mer for seg selv?

Legg inn en kommentar