Dekk et vakkert 17. maibord

Princess

Mai er måneden for de store selskapene, med bryllup, konfirmasjon og 17. Mai. I dag skal vi ta for oss 17. maibordet, og deler våre beste tips og ideer til en vellykket borddekking på nasjonaldagen.

Det tradisjonelle 17. maibordet pyntes i rødt hvitt og blått, med bjørkegrener og norske flagg. Det er en enkel og fin løsning, som ikke krever mye innkjøp eller forberedelser. De fleste eier en hvit duk og noen norske flagg eller sløyfer. Med noen bjørkekvister fra hagen, og gjerne litt blå detaljer, blir bordet komplett.

For de som er ekstra glad i borddekking er det gøy å gjøre noe litt annerledes. Det kan være så enkelt som å velge en beige duk istedenfor den hvite, eller å utvide fargepaletten med et par ekstra nyanser.

@porsgrundsporselaensfabrik

Et bonderomantisk bord gir assosiasjoner til bunaden. For den naturlige stilen kan du droppe duken, og velge linservietter og enkle blomster. Har du ikke spisebord i tre, kan en beige linduk gi den samme rustikke effekten.

Steve Steinhardt for Taste of Pace

Den romantiske stilen får du ved å bruke lyse blomster og servise med organiske former og mønstre. Også når det kommer til bordpynt er det lurt å velge seg én hovedfarge, og blande inn elementer i andre farger. På dette bordet er hvitt hovedfarge med blått som aksent og rød som kontrast.

The Photographix via Grey Likes Weddings

Bland flere nyanser av rødt for et mer interessant og elegant bord. Du kan fint bruke nyanser av fersken og korall sammen med den dype rødfargen i det norske flagget. Ønsker du å bruke blått i tillegg kan du gå for de noe lysere nyansene, som harmonerer bedre med rødfargene.

Crate and Barrel

Man trenger ikke pynte med flaggets farger heller. Er du ute etter noe litt annerledes, kan du fint blande blått og rosa i forskjellige nyanser for et friskt og vårlig bord som innbyr til fest.

 

 

Hva pynter du bordet med på 17. mai?

Legg inn en kommentar