Blågrønne nyanser du kan kombinere med høstens trendfarger

Halvmalt vegg, rosa og blågrønt

Magnus Marding for Residence

I forrige uke var vi på Oslo Design Fair og fikk masse ny fargeinspirasjon. Vi vet at mange syns det er vanskelig å få farger inn i hjemmet. Mens messene og produktbildene er fylt til randen med fantastiske farger i perfekte kombinasjoner, er det fortsatt veldig mange som rett og slett ikke tør å bruke så mange farger. Vi vil gjerne hjelpe på veien, og fortsetter å skrive om farger og kombinasjoner det er verdt å få med seg. I dag er det den anvendelige fargen blågrønn som står for tur.

Blågrønn er alle nyanser mellom blått og grønt, og mange vil definere noen av de som enten blått, eller grønt, men vi velger altså å kalle det blågrønt. Blågrønn har vært sterkt representert hos produsentene i år, og en av grunnene er rett å slett at det er en fin kontrast til de trendy rød- og rosatonene. Vi har samlet noen eksempler på hvordan du kan bruke blågrønt i kombinasjon med nettopp rød- og rosatoner.

Turkis sofa skandinavisk stil

Arrival Hall via The Design Chaser

Til bærfarger og mørkelilla blir denne sterke turkisfargen et friskt pust. For å unngå at en så sterk farge skal se billig ut, er det lurt å bruke ulltekstil som det er gjort på bildet. En fin kontrastfarge til blågrønt og bærtoner er den veldig trendy kamelfargen på pleddet i sofaen.

 

Rustrød blågrønne puter

Broste Copenhagen

Rustrød er en av høstens største trender til tekstil og tilbehør. Med en støvete blågrønn farge får du et mykere uttrykk enn om du skulle kombinert med for eksempel helt blå nyanser. Her er også bærtoner, blått og grønt representert for å fullføre paletten.

Turkis og rosa

Cos x Hay

Lyserosa er en farge som er lett å kombinere med både blått og grønt. Sterk turkis derimot, passer ikke til så veldig mange farger. Sterk turkis med lyserosa som kontrastfarge gir et særegent og sofistikert uttrykk.

Blågrønne vegger, mørkt treverk

Jesper Florbrant

Blågrønt i kombinasjon med mørkt treverk, brent terrakotta og okergult gir et maskulint preg.

 

Hvilken nyanse av blågrønt er din favoritt?

One thought on “Blågrønne nyanser du kan kombinere med høstens trendfarger

Legg inn en kommentar