Bildevegg

Untitled

Via Stadshem

En bildevegg er noe av det mest personlige du kan ha i hjemmet ditt. Bland kunst du allerede eier med nye plakater, eller gå ut og ta abstrakte bilder du kan henge på veggen. Hold deg til bilder i samme nyanser for å få et ryddig resultat.

Vi ser mange eksempler på at folk henger bilder for høyt opp på veggen, dette gjør at interiøret ikke henger sammen, og rommet blir uproporsjonert.En viktig huskeregel når man skal henge bilder på en linje, er at det skal være nesten like mye luft over og under bildene. Skal flere bilder henge sammen, er det lurt å ha de største bildene nederst. Bilder over sofaen, spisebordet, eller andre møbler, henges i øyehøyde, eller lavere, noen liker å starte bildeveggen rett over sofaryggen, noe som kan bli veldig fint.

Untitled5

Via ogu

Sett flere bilder sammen i en gruppe. På bildet over er det linjer oppe, nede og på hver side. Dette gjør at det til sammen blir til et stort bilde. Et godt tips til å få linjene helt rette er å bruke maskeringstape, lett og ta av og på uten å lage merker på veggen. Grupper bilder etter hva de har til felles, for eksempel tema eller motiv.

Untitled2

Via Nordic leaves

Man trenger ikke alltid å finne frem hammer og spiker for å dekorer med bilder. Sett favorittbildene dine på en kommode eller på gulvet. Når du trenger en forandring er det enkelt å bytte til nye. Perfekt for leietakere.

smarte-hyller-jotun-lady-stylizimo_3

Via Lady inspirasjonsblogg

Om man stadig gjør forandringer i hjemmet, kan bildelist være en god ide. Mal bildelisten i samme farge som veggen, for et sømløst resultat. Bland bilder med bøker og magasiner, og bryt opp med en spesiell dekorgjenstand.

94fbda1c76e21a596223f827d783255e

Via Stylizimoblog

Det kan være fint å bruke ulike rammer eller ulike farger på rammene for å skape en fin miks. Det er viktig at man da velger farger som passer godt sammen.

 

Hvordan ville din bildevegg sett ut?

2 thoughts on “Bildevegg

Legg inn en kommentar