Hvor skal arvemøblene plasseres i et fullmøblert hjem

Gamle portetter og kunst i moderne interiør

Caitlin Wilson

Mange har arvemøbler som har gått i familien i generasjoner, og mange ønsker å beholde disse da de betyr mye. Men arvemøblene ender ofte opp på et loft eller i en bod fordi man rett og slett ikke finner plass i interiøret.

Noen synes også at det å kombinere gamle og nye møbler er vanskelig, men ved å kombinere ulike møbler skaper man en mer personlig stil. Vi vil vise deg noen ulike ideer til hvor du kan få plass til arvemøblene i et fullmøblert hjem.

Thonet krakk som sofabord

Anders Bergstedt for Entrance

Har man arvet en krakk eller en fotskammel, kan denne brukes som et sidebord eller settes sammen med flere småbord foran sofaen.

Melkekasse som nattbord sidebord

Yvonne Wilhelmsen for Femina

En gammel melkekasse er praktisk som en oppbevaringskasse. Har du liten gulvplass, kan den også festes på veggen, og bli en praktisk vegghylle. Har du flere kasser, sett de gjerne sammen og bygg din egen hyllereol.

Gamle stoler blandet med nye i moderne hjem

Stadshem via Coco Lapine Design

Det man ofte arver er spisestoler. Bytt et par av de moderne stolene rundt spisebordet med en eller to av de arvede, eller plasser arvestolene på hver sin kortside av spisebordet.

Gamle portretter i moderne hjem

Oscar Properties

Mange tar vare på portrettbilder av sine forfedre, men det er få som henger de opp. Bilder av våre forfedre kan fint masse inn i et moderne hjem med noen enkle grep. Mal veggen du ønsker å ha bildene på, og lag en bildevegg. Behold gjerne de gamle rammene, men om man spraylakkerer de i en annen farge, eller henger opp noen av bildene uten ramme, vil de passe enda bedre inn i den moderne stilen.

 

Hvilken idé er din favoritt? Eller har du en annen idé? Del den med oss i kommentarfeltet!

One thought on “Hvor skal arvemøblene plasseres i et fullmøblert hjem

Legg inn en kommentar