Art deco elementer som er trendy nå  

Peer Lindgreen via Vogue

Trender kommer og går, og alt blir trendy igjen en eller annen gang. Art Deco oppsto på 1920-tallet, og er en elegant og stemningsfull interiørstil. En stil som skiller seg ut med sine blanke overflater, elegante former og store kontraster. Flere av elementene man brukte i Art Deco-perioden ser vi i dagens trendbilde. Fløyel, speil, blanke metaller, mørkt treverk og geometriske former stammer fra Art Deco. Mange produsenter og designere har latt seg inspirere av Art Deco i sine møbler, og det er lett å få tak i Art Deco-inspirert interiør i interiørbutikkene for tiden. Noen velger å dra den helt ut og skape en glamorøs stil med flere Art Deco elementer, mens andre nøyer seg med å bruke Art Deco møbler eller dekor som en kontrast til en rolig moderne eller klassisk stil.

Felix Forest via Est Living

Fløyel og blankt metall er noen av de viktigste trendene nå. De rette linjene og runde formene på stolen på bildet over gir tydelige referanser til Art Deco, samtidig som den er supertrendy. Et slikt møbel passer ikke bare inn i et glamorøst interiør, men ser også flott ut i en klassisk stil med grove tekstiler og naturmaterialer.

My Scandinavian Home

Bartrallen er en viktig del av Art Deco-stilen. De siste årene har den gjenoppstått, både som bartralle, eller som et fint sidebord til pynt og annen oppbevaring. Velger du en variant i messing eller krom, får du den riktig Art Deco-følelsen.

Gubi

Den danske produsenten Gubi har et stort utvalg av Art Deco-inspirerte møbler. Sofaen Grand Piano er en av dem, med sin elegante form og nette ben. Legg merke til hvor fint sofaen passer med den mer moderne gulvlampen.

Layered

Et solstrålespeil er for noen selve definisjonen på Art Deco. I et moderne glam-interiør blir det et ordentlig blikkfang. De geometriske formene var også en stor del av Art Deco- stilen, og er minst like aktuelle i dag. Et gulvteppe med geometrisk mønster er veldig anvendelig, og passer til flere interiørstiler.

Artilleriet

Denne stolen fra Knoll er på ingen måte ny på markedet, og den er heller ikke designet på 20-tallet, men Art Deco referansene er tydelige. Den runde formen, fløyelet, og de rette linjene i stålstengene gjør at denne stolen både kunne glidd rett inn i et Art Deco hjem, og et moderne interiør. Det blanke messingbordet fra Hay har også av Art Deco elementer med blank messing og geometrisk form.

 

Har du Art Deco elementer i ditt interiør?

2 thoughts on “Art deco elementer som er trendy nå  

Legg inn en kommentar