Årets viktigste farge 2017

Dagny fargestudio fotograf margaret de lange stylist kirsten visdal

Hver høst lanseres «årets farge» fra flere produsenter og trendbyråer. De forskjellige fargene er ikke ment som en fasit på hvilken farge man skal male veggen med, men heller en antydning til hvilke farger vi vil bruke mer av fremover. Dagny Fargestudio har for første gang kåret årets viktigste farge, og i år ble det brunt. For mange er dette en stor overraskelse. Derfor skal vi i dag se på hvordan du kan bruke, og sannsynligvis allerede bruker, brunt i hjemmet.

Brunfarger i interiøret får du ikke bare ved å male veggene brune eller gå til innkjøp av brune tekstiler. Mørkt treverk, brun keramikk eller brunt skinn er materialer mange allerede har i hjemmet. Brun marmor vil forhåpentligvis nå butikkene etter hvert – se bare på bildet over hvor vakkert spill det er i marmoren. Brunfargen har et så stort spekter at det er vanskelig å fastslå hvilke farger som passer med brunt generelt. Noen bruntoner passer til kalde farger, mens andre passer bedre til varme farger. Derfor er det lurt å prøve seg fram med de materialene og fargene man vil ha i interiøret. Samle farge- og materialprøver i en kollasj, og se om du liker kombinasjonen eller ikke.

Dagny fargestudio fotograf margaret de lange stylist kirsten visdal

Mørkt treverk finnes i de fleste hjem. Enten man har arvet eller kjøpt brukt, om det er retro eller vintage, gir gjenstander i mørkt treverk personlighet til interiøret.

Dagny fargestudio fotograf Margaret De Lange stylist Kirsten Visdal

Brune vegger er nok skummelt for mange, men i riktig nyanse kan det gi en lun atmosfære. Med matt maling blir fargen et fint bakteppe til resten av interiøret, og ikke dominerende .

Dagny fargestudio fotograf Margaret De Lange stylist Kirsten Visdal

Cognaclær passer fint med både kalde og varme toner. Det blir et fint organisk element i et moderne interiør med kalde farger, og oppleves som mer vintage kombinert med varme farger.

Dagny fargestudio fotograf Margaret De Lange stylist Kirsten Visdal

Terrakotta har vært blitt en stor trend de siste årene, og vi ser at mange nå også benytter de enda mørkere bruntonene. Blant annet lager Skagerak og Guri Sandvik nydelige keramikkprodukter i forskjellige nyanser brunt.

 

Les hva vi skrev om brunt i fjor høst her.

 

Alle bilder: Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, fotograf Margaret De Lange

 

Hvor mye brunt har du i ditt hjem?

Legg inn en kommentar