Arbeidstrekant 

Kjøkken

via Pass Architekci

Ved planlegging av nytt kjøkken må stil og design vente, først må man sørge for gode løsninger som vil fungere godt i mange år. arbeidstrekanten er et viktig redskap når kjøkkenet skal planlegges.

Når man skal få et godt funksjonelt kjøkken er det mest kjente hjelpemiddelet å gå etter prinsippene i arbeidstrekanten. Arbeidstrekanten er en god guide til planlegging av eget kjøkken. Kort fortalt er arbeidstrekanten tre linjer som knytter sammen de viktigste sonene på et kjøkken – kjøleskap, oppvaskbenk og komfyr. Tanken bak trekanten er å plassere sonene relativt nære hverandre, slik at man unngår å bevege seg alt for mye fra sted til sted. Ved å ta i bruk arbeidstrekanten oppnår man mest mulig effektiv utnyttelse av plassen på et kjøkken.

Arbeidstrekanten oppsto for mange år siden, men den er fortsatt relevant i dag, med noen justeringer. I den siste tiden har det vært en trend med kjøkkenøy, også her kan trekanten kombineres.

Hvitt kjøkken

via Dröm Living

Her er kjøkkenet i en L-form. Likevel ser man en klar arbeidstrekant bland sonene.

Lyst kjøkken

via Fitzroy Place

Dette kjøkkenet er bygget i u-form som er den enkleste formen når man skal bruke arbeidstrekantens prinsipper.

 

Når man skal pusse opp et kjøkken vil man ha et resultat som kan vare i mange år fremover. Det kan alltid være lurt å snakke med en interiørdesigner før man starter oppussingen. Vi hjelper dere med å finne de løsningene som passer deres behov.

 

Er kjøkkenet ditt bygget på arbeidstrekantens prinsipper?

One thought on “Arbeidstrekant 

Legg inn en kommentar