5 ideer til kjøkkenøyen

Kjøkkenøyen har kommet for å bli i norske hjem. Den er utrolig praktisk for arbeidsflyten, og den hjelper oss med å tørre å innrede lenger ut i rommet. I et allrom er en kjøkkenøy nesten en nødvendighet, men også store kjøkken som føles litt tomme, kan få plass til en kjøkkenøy. Når det kommer til utforming, farger og funksjon har man omtrent like mange valgmuligheter som man har med resten av kjøkkeninnredningen, og det kan være overveldende nok i seg selv. Da er det fint å samle litt inspirasjon før man begynner, og se hvordan andre har gjort  det. Her er fem gode ideer til kjøkkenøyen.

 

Skjul oppvasken

Kjøkkenøy med høy bakplate for å skjule oppvasken

Shannon McGrath for Hecker Guthrie

Det største minuset med åpen kjøkkenløsning er at oppvasken blir stående synlig mens man spiser middagen. For har man først åpen kjøkkenløsning, vil man jo gjerne ha spiseplassen i nærheten. Heldigvis finnes det en enkel løsning på det problemet også. En forhøyet bakplate bak kjøkkenøyen gjør at man kan skjule rot og oppvask mens middagen nytes.

 

Ekstra smal

Smal kjøkkenøy, grått kjøkken med vitrinedører

Johanna Hagbard for Elle Decoration SE

Skal man ha en kjøkkenøy inn på et lukket kjøkken kan det fort bli trangt. Men det går også an å lage en smal og funksjonell kjøkkenøy. Her kan man få plass til å tilberede mat eller bake, uten problem.

 

En del av stuen

Kjøkkenøy med bokhylle til kokebøker

Lisa Cohen  og Mark Roper for Robson Rak

I allrommet blir kjøkkenet gjerne synlig fra stuen, og da kan det være en god idé å gjøre kjøkkenet litt mer ”stuevennelig”. En bokhylle til kokebøkene på framsiden av kjøkkenøyen er en fin løsning.

 

Flislagt

Flislagt kjøkkenøy, barstoler i kjøkken

Jody Kivort for Mercury Mosaics

Kjøkkenøyen trenger ikke ha samme overflate som kjøkkenfrontene ellers i rommet. Skap et blikkfang ved å flislegge kjøkkenøyen i en fin farge.

 

Med spisebord

Kjøkkenøy med spisebord på grått kjøkken

SuBe Interiorismo for Santos Bilbao

I små leiligheter der kjøkkenet er flyttet ut til stuen, blir det ofte lite plass til  spisestue. Med en kjøkkenøy som fortsetter ut i et spisebord sparer man mye plass. Husk bare at spisebordsdelen bør være i vanlig sittehøyde for at man skal ha god sittekomfort til lange middager.

 

Har du kjøkkenøy på ditt kjøkken?

Legg inn en kommentar