5 elementer som gir hjemmet glamfaktor

Alcro

Den elegante glamorstilen er en av de mest populære stilene nå for tiden. Det er den rake motsetningen til organisk, naturlig stil med slitte møbler og håndlagd keramikk. Glamstilen vi ser nå ligner på de variantene vi har sett opp gjennom tidene, og har store likheter med Art Deco som vi har skrevet om før. Det skal ikke være overdådig på noen måte, men de lekene innredning med mye blanke overflater, gjør glamstilen til det perfekte valget for den ungdommelige og vågale.

 

Dype farger

Pure and Original

Da glamstilen ble populær igjen for noen år siden, var det sort og gull som gjaldt. Som i alle andre stiler, har også glamstilen utviklet seg mot en mer fargerik innredning. Gå for de dype fargene, gjerne fra den varme siden av fargesirkelen.

 

Listverk

Terzo Piano for Fiandre

Skal du få den autentiske glamstilen, så trenger du listverk med profil. Listene skal aller helst være brede, og er du ekstra nevenyttig skal du lage et fint mønster av lister på veggene. Når det kommer til farge, er det ikke ent annet enn hvite lister som gjelder. Lister i samme farge som veggen, eller en farge som står godt til veggfargen gir et gjennomført interiør.

 

Messing

Martin Löf for Residence Magazine

Messing har vært stort i flere år nå, og er en viktig del av glamstilen. Her er det ingen grenser for hvor mye messing du kan bruke. Alt fra små dekorelementer, til kraner, dørhåndtak og til og med store møbler i messing er lov.

 

Speil

Mark Roper for Est Living

De blanke overflatene gir en glamorøs effekt. Skal du ha et speil i et glamorøst hjem, så skal ikke det være kvadratisk. Det enkleste er å gå for et rundt speil, men det vakreste er speilene med litt annerledes form, og gjerne sotet eller farget overflate.

 

Krystall

Reflections Copenhagen

Er det én ting som alle forbinder med glamorøs stil, så er det vel krystall. Man kan gjerne gå for en arvet lysekrone, glass eller vaser. Ønsker man en mer moderne variant, har Reflections Copenhagen utvalget, med alt fra små lysestaker til bordet du ser på bildet over. Mer elegant og vågalt blir det ikke.

 

Har du noen glamelementer i ditt hjem?

Legg inn en kommentar