De 5 mest brukte designstolene

Gubi beetle i rosa og syverstolen i naturfarget skinn

Bang & Olufsen

Trendobjekter kommer og går. En dag skal alle ha et spesielt dekorelement, og den andre dagen er det helt ut. Noen trendobjekter kommer likevel tilbake igjen med jevne mellomrom. Det er møblene eller dekoren som har godt design som man ikke helt klarer å bli ordentlig lei av.

Når det kommer til spisestuestoler er det alltid en spesiell designstol som er ekstra trendy. Akkurat nå er det Beetle fra Gubi, mens det for et par år siden var Y-stolen fra Wegner og Eames fra Vitra. Selv om de har vært supertrendy før betyr det ikke at disse nå er helt ut. Det er også stoler som passer inn i mange forskjellige stiler, hvis man er av typen som ikke helt klarer å bestemme seg for en stil.

 

Y-stolen Wegner

Avenue Design Studio

Y-stolen har kommet og gått i trendbildet siden den kom på markedet. Designet er minimalistisk, men likevel detaljert. Overflaten er variert med flettet sete, avrundede ben og armlener, og skarpe detaljer i y-en.

 

Syvern Arne Jacobsen

Syverstol i cognaclær til antikt spisebord

Anders Bergstedt for Entrance via My Scandinavian Home

Syveren er kanskje den designstolen flest skandinaver velger. Det enkle designet appellerer til mange, og passer inn i forskjellige interiørstiler. De sorte og hvite variantene passer best til den minimalistiske stilen, og ønsker du en mer naturlig stil kommer syverstolen i trefinér eller med skinntrekk.

 

Eames Vitra

Vitra Eamesstol i sort rundt stort spisestue

Kristofer Johnsson for Residence Magazine

Eamsstolen fra Vitra er for de som ønsker det bittelille ekstra. Nettopp understellet på denne stolen er det som gjør den spesiell, samtidig som setet er så enkelt som du kan få det. Denne varianten med understell i kun metall, og varianten med understell i en blanding av tre og metall er begge populære. Selv med sitt moderne utseende ser vi ofte at disse stolene blir brukt til antikke spisebord.

 

Thonet

Thonetstolen rundt spisebordet

Derek Swalwell for Inside Out

Den eldste av disse stolene er Thonetstolen. Som vi har skrevet før var dette ett av verdens første flatpakkede møbler, men likevel er det en stol som mange har falt for opp gjennom årene. Med sine runde, nostalgiske former passer den like godt på en fortauskafé som rundt et stort spisebord.

 

Beetle Gubi

Gubi beetle i mørk grønn fløyel shabby chic interiør

Kitesgrove

Akkurat nå er det Beetle fra Gubi som gjelder. Dette er en forholdsvis ny stol på markedet, men har allerede blitt en stor favoritt. Det myke setet og de nette benene gir den perfekte blandingen av minimalistisk design og god komfort. Fløyelsvarianten er helt klart den flest går for, men her har man også mulighet for mer alminnelige tekstiler, eller på den helt andre siden av skalaen – store mønstre med mange farger.

 

Hvilken designstol hadde du gått for?

Legg inn en kommentar